Genel Dekorasyon

Villa Yapım Maliyeti Nedir?

Villa Yapım Maliyeti villa yapımında merak edilenler arasındadır. 2021 yılının villa fiyatları hakkında genel bilgileri sizler için paylaşacağız. Villa yapım maliyetleri genel olarak şu başlıklar altında toplanabilir:

 

 

Proje Masrafları

Diğer tüm konutlarda olduğu gibi villa yapım işleminde de inşaat öncesinde proje çizimi yapılır. Proje işlemleri belli mebla kapsamında yapılan işler arasındadır. Villa proje giderleri metrekare hesabı üzerinden hesaplanır. Örnek verecek olursak 100 metrekarelik bir villa için yaklaşık olarak gerekli olan proje giderler 25 milyar kadardır. Villa yapmak istiyorsanız öncesinden villanın projesini halletmeniz ve gerekli izin belgelerini almanız gerekir. Ruhsatsız olarak yapılan konutlar kaçak yapılardır. Kaçak yapıların yüklü anlamda yaptırımları bulunmaktadır. Bu açıdan villanızın inşaatına geçmeden önce gerekli izinleri almayı ihmal etmeyin.

 

 

 

 

 

 

Villa Arsa Tesviye Hafriyat Giderleri

Villa arsa tesviye hafriyat giderleri villa yapım maliyetinde belli masrafta olan giderler arasındadır. Düz bir arazide arsanız yer alıyorsa hemen temele başlayabilirsiniz. Evin temelinin sağlam ve dayanıklı olması için toprağın üstündeki 30 cm kadar verimli kısmı ayırarak sıkışan stabilize malzeme koyabilirsiniz.

Araziniz eğimli bir yapıya sahipse işiniz biraz daha zor olacaktır. Araziyi düzleştirmek için eğimli olan kısma dolgu yapmanız ya da eğime doğru kazıma işlemi yapmanız gerekecektir. İki durumda da hafriyat ve istinat duvar masrafı çıkacaktır.

Villanın inşaat hafriyatı için makine kiralama gideri 150 ile 200 TL arasında değişir. 

Kaba İnşaat Giderleri

Villa kaba inşaat giderleri için talep edilen ücret malzemenin durumuna ve kalitesine göre değişir. Bunun için hangi tip konut yaptıracağınıza karar vermeniz gerekir. Villa inşaatında kullanılan malzemeler genel olarak tuğla, prefabrik, betonarme, çelik konstrüksiyon, ahşap ve taş malzemelerdir.

Seçilen inşaat türüne göre giderlerde değişecektir. Ülkemizde en çok betonarme ya da yığma tuğla tercih edilmektedir. Bunların da maliyeti metrekare fiyatı üzerinden tuğla için 170, Betonarme için 410, çelik karkas için 500 TL civarıdır.

Fiyatlarda firmanın etkisi de büyüktür. Farklı fiyatlandırmalar altında çeşitli fiyat taleplerinde bulunan firmalar olabilir. Uygun bütçeli çalışmak için firma arayışına yoğunluk vermek gerekebilir.

 

 

 

Tesisat Giderleri

Villa tesisat giderleri de önemli derecede villa yapım fiyatlarını etkilemektedir. Konutların en önemli ihtiyaçlarından olan su ve elektrik tesisatları da önemlidir. 

Villa su tesisatı için 100 metrekarelik bir alan için işçilik dahil 2000 TL kadardır. Mutfak ve banyo dışında kalorifer peteklerine de su çekilecekse giderler daha da artacaktır.

Elektrik tesisatı için gerekli olan maliyette yine 1500 ile 2000 TL arasında değişmektedir. 

Tesisat giderlerini en aza indirmek için ustalarla işçilik üzerinden anlaşma sağlamanız size ekonomik anlamda daha uygun bütçe ile iş yapmanıza yardımcı olabilir.

Isıtma tesisat giderleri de tesisat işlerinde yer alır. Isıtma tesisatı için gerekli olan bütçeyi belirmek için öncelikle ısıtma tipini seçmeniz gerekir. Villa ısıtma tipi olarak Merkezi elektrikli ısıtıcı, odun ya da kömür sobası, merkezi doğal ısıtıcı, LPG’li ısıtıcı, sıvı yakıtlı ısıtıcı gibi türler bulunmaktadır. 

İnce İşçilik Giderleri

Villa ince işçilik giderleri de villa yapım giderlerinde önemlidir. Beklentilere bağlı olarak bu masraflar da değişecektir. Alçı, boya, sıva, parke işleri derken villa içi işçilik giderleri için seçmiş olduğunuz ürünlerin kalitesine göre fiyatlar değişecektir. 

Malzemenin kalitesi, binanın genişliği ince işçilik fiyatlarını önemli ölçüde etkilemektedir. Bu konuda seçim tamamen sizin beklentileriniz ve ayırmış olduğunuz bütçeye göre değişecektir. İyi ve her şeyin kaliteli olmasını istiyorsanız ona değecek mebla da masrafı gözden çıkarmanız gerekir.

 

 

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir