Bantla Duvar Boyama Nasıl Yapılır?
Bantla Duvar Boyama Nasıl Yapılır? Son dönemlerin en popüler dekorasyon trendlerinden birisi de bantla duvar boyama işlemleridir. Oldukça pratik ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz bantla duvar boyama teknikleri sayesinde evinizin havasını birden değiştirebilirsiniz. Yaşam alanlarınıza küçük ancak etkili bir dokunuş yapabilmek için sizler de bantla duvar boyama yöntemini kullanarak dekorasyon stilinizi daha modern bir hale dönüştürebilirsiniz.
Bantla duvar boyama için tercih edeceğiniz birbirinden farklı teknik bulunmaktadır. İstediğiniz odanın duvarı için kullanabileceğiniz bu teknikler ile dekorasyonunuza renk katabilirsiniz.
Bantla Duvar Boyama Teknikleri
Bant kullanarak pek çok farklı stili ve deseni duvarlarınızda oluşturabilirsiniz. Evinizin dekorasyonu ile uyum sağlayacak olan renkleri tercih ederek daha modern bir yaşam alanı hazırlayabilirsiniz.
Maskeleme bandı ile duvar boyama ise bu teknikler arasında en kolay yapılan uygulamalardan biridir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği bu yöntem için sadece istediğiniz renkleri ve maskeleme bantlarını tercih edebilirsiniz. Dilediğiniz şekli duvarda oluşturarak istediğiniz renkler ile boyayabilirsiniz. Ancak maskeleme bandı ile duvar boyama tekniğini kullanırken bazı noktalara dikkat etmenizde yarar olacaktır.
Duvarların boyanması için sadece özel olarak üretilen maskeleme bantlarını kullanmalısınız. Bu bantlar duvardaki boyaları kesinlikle kaldırmayacak ve zarar vermeyecek özel bir yapışkanlı maddeden üretilmektedir. Eğer maskeleme bandı kullanmayıp sıradan bantları duvara yapıştırırsanız bandı yapıştırdığınız bölgedeki boyaların kalkmasına neden olabilirsiniz. Bunun için sağlıklı ve kaliteli bir boyama ve renklendirme işlemi yapabilmek için kesinlikle duvar bantlarını kullanmalısınız.
Maskeleme tekniği ile duvar boyamak için kafanızda önce bir şekil çizmek işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Özellikle geometrik şekiller duvar renklendirmesi için oldukça sık tercih edilmektedir. Boyama sonrası dekorasyonunuz ile de uyum içerisinde olması için en uyumlu renkleri ve şekilleri tercih etmelisiniz.
Dekoratif Duvar Boyama Nasıl Yapılır?
· Dekoratif duvar boyama için öncelikli olarak bir taslak oluşturmalısınız. Bunun için internet üzerinden yapılan modellere göz atabilirsiniz. Hazırladığınız çizimi maskeleme bantları ile duvarınıza çizin.
· Kendi zevkinize ve ev dekorasyonuna özel olarak hazırladığınız çizimden sonra uygun renkleri de hazır edebilirsiniz.
· Eğer profesyonel bir sonuç almak istiyorsanız bantları yapıştırırken kesinlikle yamuk olmamasına gayret etmelisiniz. Boyama işleminden sonra istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Bantları yapıştırdığınız zaman yamuklukları kolaylıkla düzeltebilirsiniz. Bantları düzeltirken duvar boyanız kesinlikle zarar görmeyecektir.
· Maskeleme bantları özellikle boyaları belirli bir alandan taşırmamak için de sizlere yardımcı olmaktadır. İstediğiniz renkleri istediğiniz çizim üzerine kullanabilirsiniz.
· Duvarı boyama ve renklendirme işlemini tamamladıktan sonra boyanın kurumasını beklemelisiniz.
· Eğer boya kurumadan bantları çıkartırsanız boyanın dağılmasına ve bozulmasına neden olabilirsiniz.
· Boyanın tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra bantları sırası ile yerinden yavaşça çekerek çıkartın.
· Bantla duvar boyama işlemi için maskeleme bantları dışında sadece boya fırçalarını değil havlu veya desen fırçalarını da kullanabilirsiniz. Duvar renklendirme yöntemleri ile duvarlarda duvar kağıdı etkisi oluşturabilirsiniz.
Renkli Duvar Boyama Önerileri
Renkli duvar boyama ile evinizin dekorasyonunu daha görsel bir şekilde tamamlayabilmeniz mümkündür. Desen ve renk seçimi ise tamamen sizlerin kişisel zevkine kalmış. İstediğiniz şekli oluşturarak dilediğiniz renkleri bir arada kullanabilirsiniz.
Duvar boyama önerileri içerisinde en çok geometrik desenlerin kullanıldığını söylemek mümkündür. Bununla birlikte desenli duvar fırçalarını da kullanabilirsiniz. Desenli duvar fırçaları ile renklendireceğiniz duvarlarınızda biraz daha romantik bir görünüm elde edebilirsiniz.
Bantla duvar boyama işlemi odanın içindeki tüm duvarlara uygulanmak yerine tek bir kolon, köşe veya duvara da uygulanabilmektedir. Dikkati sadece tek bir köşeye çekebilmek için uygulayacağınız bu yöntem sayesinde küçük alanların daha geniş görünmesini de sağlayabilirsiniz.