Bebek Odası Nasıl Olmalı? (Dekorasyon İpuçları)
Söz konusu bebeğiniz olduğunda her konu çok daha fazla önem taşıyor. Bu sebeple bebek odası hazırlama süreci eğlenceli olduğu kadar yoğun dikkat isteyen bir süreç olarak değerlendirilmeli. Bebeğinizin huzurlu uykular çektiği, oyunlar oynadığı ve eşyalarının bulunduğu alan olan bebek odası nasıl olmalı ve bebek odası dekore ederken nelere dikkat edilmeli sorularının yanıtlarını sizler için hazırladık.
Bebek Odasında Neler Olmalı?
Her bebek odasında mutlaka bulunması gereken eşyalar vardır. Bunlar hem bebeğinizin günlük kullanım ihtiyaçlarını karşılar hem de eşyalarını muhafaza eder. Bebek odası takımları içerisinde hem sizin hem de küçük yavrunuzun rahatlığı için gereken her şey bulunur. Bebek odalarında bulunması gereken temel eşyalar ise şunlardır:
⦁ Beşik – yatak: Bebeğinizin doğduğu ilk günden başlayıp belli bir yaşa gelene kadar kullandığı beşikler veya yataklar, bebek odalarında muhakkak yer almasi gereken mobilyalardır.
⦁ Gardırop: Bebek kiyafetleri minicik olsa da tahmin ettiğinizden çok daha fazla yer kaplıyor. Bebek odalarında bebeğinizin eşyalarının sığabileceği boyutlarda bir gardırop gerekli.
⦁ Şifonyer: Şampuanlar, kremler, yağlar, pudralar, bezler ve daha birçok şey için en büyük toparlayıcı ürün olan şifonyerler, bebek odası takımı içerisinde en çok kullanacağınız eşyalardan birisi.
⦁ Alt değiştirme masası: Alt açma ünitesi her bebek odasında olması gereken bir eşyadır. Birçok bebek yatağının alt açma ünitesi olarak değerlendirilebilecek bir alanı bulunur. Bu alanda bebeğinizin bezini değiştirebilirsiniz.
⦁ Gece lambası: Dekoratif duvar aydınlatmaları ya da klasik prize takılan gece lambaları, ihtiyaç olduğunda kullanılmak üzere bebek odaları içerisinde hazır bulundurulmalıdır.
⦁ Halı: Bebek odasına halı seçimi görselden ziyade sağlık için çok önemlidir. Alerji yapmayacak materyaller ile hazırlanmış ve olası kazalara karşı leke tutmayacak halılar tercih edilmelidir.
⦁ Aksesuarlar: Bebek odası aksesuarları olmazsa olmaz. Çeşitli tablolar, bebeğinizin ilk anıların yer aldığı fotoğraflar, duvar ve kapı süslemeleri, aydınlatmalar ile daha birçok aksesuar bebek odalarını çok daha sevimli hale getirebiliyor.
⦁ Oyuncaklar: Bebek odasında bulunması gereken bir diğer gereksinim de bebek oyuncakları çeşitleridir. Bebeğinizin odasında oyun oynayabileceği bir alan olması ve bu alanda oyuncaklarının bulunması ona rutin kazandırmak için oldukça işe yarayacak bir düzenlemedir.
Bebek Odası Dekore Edilirken Nelere Dikkat Edilmeli?
Bebek odası takımları seçilirken ve oda dekore edilirken dikkat edilecek önemli noktalar şu şekilde ifade edilebilir;
⦁ Güvenlik: Bebek odası hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında odanın güvenli olması geliyor. Yatağının doğru yerleştirilmiş olması ve iyi monte edilmiş olması, ağır mobilyaların duvara sabitlenmesi, prizlerin kapaklarının takılması, halı altına kaydırmaz koruyucu yerleştirilmesi, çekmeceler ve dolaplar için çocuk kilitlerinin hazırlanması gibi birçok noktaya dikkat edilmelidir.
⦁ Konfor: Bebeğinizin konforlu bir odası olması için gereken düzenlemeler yapılmalıdır. Yatağın sokak ve koridor lambasından sızan ışıkla bebeğinizin gözlerini rahatsız etmeyeceği bir açıda yerleştirilmesi, odanın ısısını kontrol altında tutmak için odada termometre bulundurulması gibi ince detayları düşünerek hareket etmelisiniz.
⦁ Renk seçimi: Bebek odaları dekore edilirken bir bütün olarak düşünülmelidir. Perde, halı, karyola, dolap, duvar ve gözünüzün alabildiği her şey uyum içerisinde olursa bebeğiniz için çok daha stil sahibi bir oda planlayabilirsiniz.
⦁ Aydınlatma: Bebek odası aydınlatması da dikkat edilmesi gerekilen bir başka detaydır. Işık renginin ve seviyesinin bebeğinizi rahatsız etmeyecek düzeyde olması, gece beslenmeleri ve bez değiştirme anları için mümkünse odayı loş bir ışıkla aydınlatabilecek şekilde ayarlanması kolaylık sağlayacaktır.
⦁ Tekstil ürünleri: Yastık kılıfı, çarşaf, yorgan, battaniye ve perde gibi tekstil ürünlerinin bebeğinize uygun olarak seçilmesi, özellikle temas halinde olduğu ürünlerin onun hassas tenine uygun olan materyaller ile hazırlanmış olması son derece önemlidir.
⦁ Uygun mobilya seçimi: Bebeğiniz için uygun mobilya seçmek yalnızca bebek odası modelleri içerisinden zevkinize uyan bir odayı seçmek demek değildir. Bebeğiniz büyümeye başladığında da kullanabileceğiniz eşyaları tercih etmelisiniz.
Siz de bu bilgiler ışığında bebeğiniz için kullanışlı bir oda hazırlayabilir, bebek odasında bulunması gereken her şey için ÇiçekSepeti anne bebek hediyeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.